UKRAVIT розробила препарат для контролю бур’янів у посівах соняшнику

18 квітня 2019 73 0
UKRAVIT розробила препарат для контролю бур’янів у посівах соняшнику

Для повноцінного знищення бур’янів з потужним восковим нальотом «UKRAVIT» розробила препарат Генезис, РК (імазамокс, 33 г/л + імазапір, 15 г/д) із новітньою формуляцією. Він здатний швидко проникати навіть крізь найщільніший восковий наліт і контролювати надзвичайно широкий спектр бур’янів у посівах соняшнику, стійкого до імідазолінонів. Про це повідомив керівник агрономічного департаменту компанії «UKRAVIT» Олександр Мигловець.

Недостатній або несвоєчасний контроль бур’янів у посівах соняшнику під різні технології може спричинити суттєві втрати врожаю від 20% до 70%. Тому післясходові гербіцидні обприскування мають бути неодмінною складовою технології вирощування соняшника, стійкого до імідазолінонів.

Ефективність дії нової формуляції перевірялась в «Інституті здоров’я рослин».

Читати за темою: UKRAVIT вивів на ринок новий інсектицид для плодових.

«Тестування нової формуляції розпочалося в агробіологічній лабораторії. У кліматичних камерах ми вирощували лободу білу, а щоб сформувати на ній щільний восковий наліт, постійно створювали стресові умови – різкі перепади температури. Після цього рослини обробляли різними формуляціями. Коли лабораторний етап був завершений, ми відібрали найефективніші варіанти», — повідомив керівник агробіологічної лабораторії Володимир Конограй.

Він також зазначив, що результатом цих масштабних досліджень став вихід на ринок гербіциду Генезис із високими пенетраторними властивостями. Завдяки цим властивостям він здатний ефективно розчиняти воскові нальоти на бур’янах. При цьому препарат проявляє надзвичайно м’яку дію на культурні рослини.

Генезис контролює широкий спектр злакових і дводольних бур’янів — осот (види), амброзію (види), підмаренник чіпкий, вовчок соняшниковий тощо. Крім цього, його можна застосовувати при системі землеробства no-till та за мінімального обробітку ґрунту.

Виконано за допомогою Disqus