Аграрії можуть втратити до 80% врожаю соняшника через несвоєчасний захист — експерт

22 червня 2020 518 0
Аграрії можуть втратити до 80% врожаю соняшника через несвоєчасний захист — експерт
UKRAVIT

В агрономічному департаменті компанії «UKRAVIT» порадили, як вберегти посіви соняшника, адже через несприятливі погодні умови в Україні їм загрожують небезпечні хвороби — фомоз, фомопсидоз, іржа, септоріоз, альтернаріоз та інші.

Олександр Мигловець, керівник агрономічного департаменту компанії зазначив, що втрати врожаю соняшника від небезпечних хвороб можуть бути дійсно суттєвими і за несвоєчасного та недостатнього контролю можуть сягати від 15% до 80%.

«Щоб отримати щедрий врожай цієї культури, необхідно обов’язково велику увагу приділити фунгіцидному захисту. Потрібно обрати інноваційний трьохкомпонентний фунгіцид з фізіологічним ефектом Капітал (азоксистробін, 150 г/л + ципроконазол, 60 г/л + епоксиконазол, 50 г/л). Завдяки поєднанню трьох діючих речовин він забезпечує високоефективний і тривалий контроль широкого спектра хвороб як обробленої рослини, так і нового приросту», — розповів він.

За словами керівника агрономічного департаменту компанії, препарат має виражену лікувальну дію проти багатьох небезпечних хвороб, що проявляється у контролі патогена і блокуванні подальшого розвитку хвороб.

Також Капітал покращує використання вологи, фотоасиміляцію, збалансовує азотний обмін та пригнічує утворення етилену. А ще — подовжує фотосинтетичну активність, що покращує засвоєння культурою добрив і позитивно відбивається на продуктивності та якості вирощеного врожаю.

Виконано за допомогою Disqus