Карпатський винахідник розробив посуд з решток кукурудзи

28 квітня 2019 102 0
Винахідник Петро Бобонич
cikave.ko.net.uaВинахідник Петро Бобонич

Відомий карпатський винахідник Петро Бобонич розробив дієвий, екологічно-чистий спосіб виробництва одноразового посуду з органічної сировини, яка зазвичай залишається на полях після збору урожаю. Повідомляє cikave.ko.net.ua.

«Вся сировина для виготовлення посуду — це продукти аграрного виробництва, які на сьогодні не використовуються ніде, наприклад, при вирощуванні кукурудзи ми споживаємо тільки її плоди — решта просто залишається на полях або, взагалі, спалюється. Інколи ця сировина переробляється і стає складовою кормів для тваринництва. Властивості ж рослини дозволяють після технічної переробки (подрібнення) створювати з неї сировину, яка буде достатньо пластичною і міцною та зможе без проблем змінити пластиковий посуд», — розповів винахідник.

Він зауважив, що в Україні є потенціал і величезні запаси сировини, які лежать просто під ногами, або, взагалі, поки вважаються непотребом.

Читати за темою: Поляки вироблятимуть посуд із висівок в Україні.

Насправді ж, властивості рослин такі, що ми цілком можемо компенсувати пластик природними елементами, при чому, це може бути не тільки кукурудза.Серед компонентів у процесі виготовлення можуть бути і безліч інших видів рослин, які сьогодні не становлять промислового інтересу для людства.

 

 

Виконано за допомогою Disqus