Перепелина ферма окупиться за чотири роки

9 травня 2019 677 0
Перепелина ферма окупиться за чотири роки
Гроші

Розрахована рентабельність продажів продукції з перепелиної ферми складає 7,6%, тобто з кожного $1 доходу господарство отримуватиме майже 8 центів чистого прибутку. Стабільні фінансові надходження дозволять окупити вкладені у створення ферми засоби менше ніж за чотири роки, пише Pro Consulting.

В Україні перепелів почали масово розводити з початку 2000-х років. Цей напрям динамічно розвивався аж до 2014 року, а поголів’я перепелів досягнуло 3,26 млн.

«Потім вдарила економічна криза і багатьом в нашій країні стало не до вишукувань. Свою роль зіграла і втрата контролю над частиною територій. Найбільше падіння поголів'я (-11,7%) було зафіксовано в 2015 році, потім скорочення кількості перепілок поступово сповільнилося до -0,4% у 2017 році. Але час йде, країна поступово вибирається з кризи, і перепелині ферми знову стали рентабельними», — сказано в повідомленні.

Загальний річний обсяг виручки перепелиної ферми на 10 тис. птахів, що вийшла на повну виробничу потужність, складе близько €100-120 тис., що майже в два рази більше початкових вкладень.

Для успішної реалізації бізнес-проекту експерти рекомендують врахувати відстань до ринків збуту м’яса та яєць перепелів.

Головним продуктом ферми будуть перепелині яйця. Півники знадобляться для забезпечення омолодження поголів'я, оскільки вік максимальної продуктивності перепілки від 4 до 15 місяців. Відбраковані птахи підуть на м'ясо, а ще одним побічним продуктом стане пташиний послід, який користується попитом як цінне добриво.

Виконано за допомогою Disqus