Китайці інвестуватимуть в українське картоплярство

11 травня 2019 261 0
Китайці інвестуватимуть в українське картоплярство
pixabay.com

Мінагрополітики провело зустріч з представниками китайського бізнесу щодо інвестицій у будівництво в Україні підприємств з виробництва картопляного крохмалю та його подальшого експорту на ринки Південно-Східної Азії. Повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Уряд України висловив зацікавленість у будівництво на території України підприємств, що перероблятимуть картоплю в промислових масштабах. Це сприятиме розвитку українського картоплярства.

У Міністерстві покладають надії, що нові потужності дозволять  українським картоплярам диверсифікувати виробництво, вирощуючи різні сорти картоплі, зокрема для переробки її на крохмаль.

Читати за темою: Ціни на картоплю в Україні досягли 10 річного максимуму.

«Виробництво картопляного крохмалю в Україні, хоч і має стійку тенденцію до зростання, але не повністю забезпечує внутрішній ринок, а динаміка експорту такої продукції має ситуативний характер», — зауважив заступник Мінагрополітики України Віктор Шеремета.

За його словами, за обсягами валового виробництва картоплі Україна посідає 4-те місце у світі. Тому Уряд має намір створити «зелену дорогу» для китайських інвестицій в українське картоплярство, яке виробляє 20 млн т картоплі на рік. 

Виконано за допомогою Disqus