На Прикарпатті персикам загрожує небезпечне захворювання

15 травня 2019 223 0
На Прикарпатті персикам загрожує небезпечне захворювання
ww2.if.gov.ua

Цьогорічна прохолодна весна виявилась сприятливою для розвитку найнебезпечнішої хвороби персика – кучерявості листя. Кучерявість листків персика проявляється у вологу, дощову погоду, вражає в першу чергу листя. Повідомляє прес-служба Галицької РДА.

Захворювання, що є досить поширеним, характеризується утворенням на гілках потовщених, крихких, з нерівною поверхнею, червонувато-рожевих або жовтих листків. Вони швидко обпадають, а плоди на деревах перестають розвиватись і засихають. Уражені пагони викривляються, потовщуються, набувають жовтуватого забарвлення, а при перших приморозках гинуть.

Нагадаємо, північ та Захід України можуть залишитися без врожаю кісточкових

Для боротьби з кучерявістю рекомендовано зрізати уражені пагони з листям та застосовувати препарати для боротьби з хворобою.

У РДА наголосили,  що обробки пестицидами слід проводити в тиху безвітряну погоду у ранкові та вечірні години. Обов'язково потрібно попереджати про час і місце обробітку голів сільських, селищних рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

Виконано за допомогою Disqus