На Черкащині планують висадити 140 га груші

16 травня 2019 173 0
На Черкащині планують висадити 140 га груші
pixabay.com

Цієї весни у селі Мойсівка Драбівського району Черкаської області місцеві підприємці почали висаджувати грушевий сад. До 2021 р. планують засадити близько 140 га, а це приблизно півмільйона дерев. Повідомляє vycherpno.ck.ua.  

Раніше на цьому місці було 500 га саду, які за 20 років перетворились на густі чагарники. Сьогодні ж знайшлися небайдужі люди, які своїми силами вирішили відновити його. Директор і засновник ТОВ «Юммі Фрутс», голова районного осередку «Нашого краю» Віталій Оксентюк розповів, що ідею почав втілювати у життя задля того, аби повернути людей до села та дати їм гідні робочі місця вдома.

Окрім розвитку садівництва, підприємство також допомагає розбудовувати інфраструктуру села.

«Ми вже відремонтували садочок, частково дорогу, зробили дитячий майданчик. Дуже добре, що до села стали повертатися люди — тільки протягом останніх двох тижнів з Києва переїхало близько 15 місцевих жителів. Під час посадки у нас працювало понад 200 селян із самої Мойсівки та сусідніх сіл», — розповідає Віталій Оксентюк.

Нині в саду створюють належні умови для адаптації та комфортного зростання дерев. При вирощуванні застосовується бельгійська технологія з інноваційною системою поливу рослин.

Читати за темою: Північ та Захід України можуть залишитися без врожаю кісточкових — Адаменко

«Ми плануємо запровадити інноваційні технології в садівництві, яких зараз в Україні немає. А саме: комп′ютерна система живлення рослин, антиградова система, система захисту та запобігання весняним заморозкам, система попередження хвороб», — зауважив директор підприємства.

Виконано за допомогою Disqus