Стартує проект по боротьбі з контрафактними ЗЗР

16 жовтня 2015 60 0
Стартує проект по боротьбі з контрафактними ЗЗР
Kurkul.comСтартує проект по боротьбі з контрафактними ЗЗР

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з ФАО та представниками відповідного бізнесу розпочинає проект, мета якого – протидія наявності фальшивої та контрафактної продукції на ринку пестицидів і агрохімікатів.

Про це сказала під час Українського аграрного конгресу заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, про що повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Мінагропрод має намір посилити контроль якості на ринку пестицидів. Ми будемо діяти у двох напрямках. Перший – законодавчий. Нам вкрай необхідно внести зміни у діюче законодавство, бо на сьогодні маємо ряд прогалин у сфері контролю та реєстрації брендів. Другий напрямок – робота з митними органами. Ми маємо намір співпрацювати з ДФС у питаннях наповнення відповідних профілів ризиків та проведенні необхідних навчань співробітників різних підрозділів, включаючи персонал профільних лабораторій», — пише вона.

За її словами, обсяг неякісної та контрафактної продукції на роздрібному ринку досягає 80%. ФАО оцінює оборот ринку підробних засобів захисту рослин в Україні у 20-25%, або більш ніж у $200 млн.

«Через такий обсяг неякісної продукції ми маємо ряд проблем: ризики для навколишнього середовища, забруднення підземних вод, чималий економічний збиток для експортерів та фермерів», — додає посадовець.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою