Україна може подвоїти обсяги сільгоспвиробництва

16 жовтня 2015 44 0
Україна може подвоїти обсяги сільгоспвиробництва
Latifundist.comУкраїна може подвоїти обсяги сільгоспвиробництва

Вітчизняне сільське господарство залишається недокапіталізованим. На цьому наголосив під час офіційного відкриття проекту «Аграрні розписки в Україні» міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, повідомляє Національний прес-клуб «Українська перспектива».

За його словами, це на тлі того, що впродовж останніх років спостерігається постійне збільшення обсягів аграрної продукції, значна частина якої поставляється на зовнішні ринки. За деякими позиціями країна вже вийшла у число світових лідерів.

«Але маємо величезний потенціал, щонайменше – подвоїти обсяги нашого виробництва. Що нас стримує у цьому? Аграрній галузі бракує коштів для розвитку. Як наслідок — сільське господарство втрачає можливості технічно і технологічно оновлюватися», — сказав міністр.

За статистикою Мінагропроду, у країні 50 тис. комбайнів і тракторів, з яких 72% уже експлуатуються понад 16 років. Це призводить до значних втрат врожаю – близько 20%.

«Для того, щоб швидко дати поштовх нашій аграрній сфері, потрібен капітал. І саме аграрні розписки можуть дати дуже швидко цей капітал», — упевнений Олексій Павленко.

Він додав, що мріє, щоб з наступного року механізм аграрних розписок був поширений на всю Україну.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою