Торішня морква подешевшала на 11%

23 травня 2019 175 0
Торішня морква подешевшала на 11%
pixabay.comТорішня морква подешевшала на 11%

Вартість торішньої моркви на українському ринку продовжує знижуватися. З минулого тижня вона подешевшала на 11%. Про це повідомляє east-fruit.com.

Нагадаємо, експерти повідомили про дефіцит моркви в Україні

Так, станом на 23 травня фермери пропонують цей коренеплід в продаж по 14-18 грн/кг ($0,53-0,68/кг).

Здешевлення в сегменті моркви врожаю 2018 р. обумовлене ослабленням попиту, оскільки через високу вартість продукції оптові покупці відмовлялися від її придбання.

Крім того, ряд власників обладнаних сховищ, які в надії на високі ціни раніше утримувалися від продажів, почали активно розпродавати запаси торішньої моркви. В результаті чого пропозиція на ринку дещо збільшилася. Також, зниженню цін сприяло збільшення пропозиції продукції нового врожаю.

Незважаючи на те, що ціна на торішню моркву в Україні знижується другий тиждень поспіль, вона ще значно перевищує рівень минулого року. В кінці травня 2018 р. морква на українському ринку коштувала в середньому в 1,5 рази дешевше, ніж сьогодні. Як відзначають самі гравці ринку, зниження цін — вимушений захід, вдаватися до якого аграрії змушені через стрімке погіршення якості коренеплодів, а також вельми стриманого попиту.

Виконано за допомогою Disqus