Квасолю вигідно вирощувати на експорт — думка

29 травня 2019 180 0
Квасолю вигідно вирощувати на експорт — думка
pixabay.comКвасолю вигідно вирощувати на експорт — думка

Квасолю вигідно вирощувати на експорт, адже вона має стабільно високі експортні ціни та надзвичайно високу маржинальність. Про це розповів представник компанії «Агролідер» Олександр Назаришин, передає seeds.org.ua.

За його словами квасоля для них стала основною експортною культурою. Крім квасолі компанія експортує гірчицю, нут, сочевицю, льон і готову продукцію з них. Частину культур підприємство вирощує самостійно, частину — закуповує в місцевих фермерів.

Компанії вдалось налагодити експорт у більш ніж 15 країн Європи, країни Північної та Південної Америки, Близького Сходу та Африки.

За її словами директора з експорту компанії «Геліос-1» Христини Горстки, для компанії нут і сочевиця вже не є нішевими, адже маржинальність їхнього вирощування останнім часом впала.

Водночас ціни на кольорову квасолю, зокрема на сорт ДаркРед, який вирощує «Геліос-1», на міжнародному ринку залишаються стабільними. Компанія вирощує бобову на площі 200 га під зрошенням, а її врожайність становить 2,7-3 т/га. Вирощену продукцію експортують переважно до країн ЄС.

Виконано за допомогою Disqus