Україна посіла друге місце у світі за темпами закладки плантацій лохини

2 червня 2019 1400 0
Україна посіла друге місце у світі за темпами закладки плантацій лохини
pixabay.com

Лохина залишається найбільш популярною ягодою для інвестицій в глобальному масштабі. За темпами закладки нових плантацій лохини Україна вийшла на друге місце в світі.

Лише у 2018 р. в Україні було закладено від 700 до 1 000 га нових плантацій лохини. Повідомляє east-fruit.com.

За площами лохина, вже обійшла таку традиційну ягоду як малина.

«За останні 12 років лохина з нішевого, маловідомого продукту, перетворилася в одну з основних ягідних культур. У структурі комерційних площ зараз лохина на 3 місці після чорної смородини і суниці садової», — розповів експерт ягідного ринку, керуючий партнер компанії FruiTech Олег Босий.

Перші тестові плантації лохини були закладені в 2007 р. на Вінниччині. Станом на 2018 р. площі під ягодою вже сягають 2,2 тис. га. Окрім цього, в Україні продовжує працювати програма з підтримки садівників — часткова компенсація вартості посадкового матеріалу.

«Якщо порахувати в розрізі площ, то в минулому сезоні за рахунок держбюджету було профінансовано закладку більше 900 га ягідних плантацій, з них майже 60% або 512 га — це лохина», — наголосив експерт.

Олег Босий також зауважив, що на першому місці за площами під лохиною в ​​Україні знаходиться Житомирська область. За нею йдуть Волинь і Київська область.

Читати за темою: Українські фермери скорочують площі під малиною

Виконано за допомогою Disqus