Зміна процедури реєстрації землі не зменшить корупцію — експерт

19 жовтня 2015 38 0
Зміна процедури реєстрації землі не зменшить корупцію — експерт
Dt.uaЗміна процедури реєстрації землі не зменшить корупцію — експерт

Зміна процедури оформлення землі, запропонована Державною службою з питань геодезії, картографії та кадастру, не допоможе перемогти корупцію у галузі, впевнена президент Ліги експертів України Світлана Бовсуновська, пише «Голос столиці».

За її словами, вирішувати питання реєстрації землі знову доведеться за допомогою прямого виходу на чиновників.

«Усе буде не так просто. Між нами і чиновниками поставлять залізобетонну стіну у вигляді адміністративного центру надання послуг. Ви будете мати ще одну ланку, яку вам потрібно буде подолати. У процедурі є підстави для відмови. При цьому ви заплатите гроші, але в реєстрі буде висіти відмова», — переконана вона.

На її думку, все одно люди будуть шукати виходи на чиновника, щоб домовитися, щоб при повторній здачі документів питання було вирішене. Без прямого контакту з чиновником нічого не буде.

«Отримуючи відмову, ви шукаєте вихід на чиновника, платите цей корупційний податок і вирішуєте свої питання. Коли є бардак, то як би ви які схеми не малювали, як би не спрощували ці питання, не розповідали ці історії, нічого не зміниться. Тому що процедура, яку вони пропонують, не визначає обов'язкове виконання вашого замовлення в позитивному варіанті», — наголошує Світлана Бовсуновська.

Виконано за допомогою Disqus