Пасічник із Сумщини звинуватив фермерів у загибелі бджіл

12 червня 2019 272 0
Пасічник із Сумщини звинуватив фермерів у загибелі бджіл
Пасічник із Сумщини звинуватив фермерів у загибелі бджіл

Власник пасіки з Роменського району Сумської області звернувся до поліції зі скаргою на дії місцевих аграріїв. За його словами, аграрії без попередження провели хімічну обробку полів, що і могло привести до загибелі комах на пасіці. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

Читати за темою: Правовий захист майнових прав та інтересів бджолярів  

Чоловік в одному з сіл району має пасіку в кількості 20 бджолосімей. Вранці, приїхавши до свого господарства, при перегляді вуликів виявив загибель комах. На думку чоловіка, бджоли загинули в результаті обробки хімікатами полів місцевими сільгосппідприємствами. Він уже сім років займається бджільництвом, має всі необхідні санітарно-ветеринарні документи, і до цього випадку місцеві аграрії заздалегідь сповіщали його про проведення подібних робіт.

Повідомляється, що напередодні пізно ввечері два місцевих агрогоподарства дійсно проводили обробку хімікатами сої на полях поряд з пасікою. Однак їх представники надали всі документи і сертифікати, які свідчать, що застосовані речовини є безпечними для бджіл.

Наразі  триває перевірка із залученням фахівців відповідних галузей сільського господарства, за результатами якої буде прийнято процесуальне рішення.

Виконано за допомогою Disqus