У Франції град розміром з тенісний м’яч наніс шкоду с/г культурам

17 червня 2019 76 0
У Франції град розміром з тенісний м’яч наніс шкоду с/г культурам
pixabay.comУ Франції град розміром з тенісний м’яч наніс шкоду с/г культурам

У суботу, 15 червня у регіонах Дром і Ізер випав град розміром з тенісний м’ячик. Негода тривали 15 хв. але її наслідки катастрофічні. Так, для більшості сільськогосподарський культур у постраждалих регіонах втрати склали 80-100%. Про це повідомив міністр сільського господарства Франції Дідьє Гійом, передає m.ru.rfi.fr.

Загалом негода вирували у 9 регіонах країни.

За словами міністра, протягом двох днів уряд прийме рішення, яке дозволить розцінювати подію як стихійне лихо.

Град істотно пошкодив будівлі і електромережу. За даними префектури поліції містечка Роман-сюр-Ізер, близько десяти осіб отримали поранення уламками розбитого градом скла. У Верхній Савойї вітер повалив дерево, яке впало на трейлер. В результаті загинув 51-річний німецький турист.

«Це справжня катастрофа, мені рідко доводилося бачити таке, ситуація дійсно драматична», — заявив Дідьє Гійом журналістам.

Він також пообіцяв, що держава докладе всіх зусиль, щоб допомогти місцевим виробникам.

«Всі постраждалі повинні завтра ж подати заяву в страхову компанію, немислимо, щоб фермери припинили свою роботу після цієї події», — підкреслив міністр.

Метеорологічна служба Франції встановила, що в Ізере пориви вітру досягали швидкості 100 км /год, а в окремих районах Ардеш обсяг випали протягом двох годин опадів досягав 60 л/м кв.

Виконано за допомогою Disqus