Австралієць виростив суницю в мінеральній ваті

23 червня 2019 407 0
Австралієць виростив суницю в мінеральній ваті
pixabay.com

Австралієць Деміен Манно в 2018 р. почав вирощування суниці в підвісних лотках з використанням мінеральної вати фірми. Вирощування суниці в мінеральній ваті дозволяє збільшити термін її реалізації і отримати менше деформованих ягід. Повідомляє East-Fruit.

Деміен Манно вирощує, головним чином, сорт «Альбіон», нейтральний до довжини світлового дня. Але один дослідний ряд відведено під випробування сорту «Сафарі» з розплідника «Trandos Hydroponic Growers» (THG).

Розсада-фріго сортів «Альбіон»була отримана з розплідника «Toolangi». Ці рослини були поступово привчені до кімнатної температури, а потім висаджені в кубики Delta 4.

Для засипки отворів в кубику використовували гранульовану мінвату. І кубики, і гранули були попередньо насичені живильним розчином, що містить всі необхідні елементи живлення.

У теплиці також встановлена ​​система туманоутворення високого тиску, тому в період особливо високих температур вдалося знизити стрес для рослин і вони швидко прижилися.

Перші досліди з вирощування суниці в мінеральній ваті показали, що врожайність може бути підвищена за рахунок підтримки оптимального вегетативно-генеративного балансу для вирівняного плодоношення.

При цьому виходить менше деформованих ягід, а термін їх реалізації на 3-4 дні довший.

Читати за темою: Суниця стала єдиною ягодою, яка подешевшала за рік

Виконано за допомогою Disqus