Адвокат розповів про рейдерство прокурора в полях Запорізької області

6 липня 2019 1670 0
Адвокат розповів про рейдерство прокурора в полях Запорізької області
Facebook

Рейдерство у Запорізькій області набрало особливо жорстоких форм. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Станіслав Гришин.

Як заявив правозахисник, його клієнт став жертвою «прокурорського свавілля», а саме прокурора Василівського району Олександра Басіка. Як повідомляється, з 2006 р. клієнт орендує земельні ділянки, вчасно і в повному обсязі розраховується з пайовиками. З 2019 р. прокур вирішив заблокувати збір врожаю.

«Прокурор Олександр Басік вирішив заблокувати збирання врожаю. Здійснює рейди по полях, як тільки мій клієнт виганяє техніку на поле. Ставить свій особистий автомобіль під комбайн і називає цю слідчу дію «оглядом техніки». Прокурор при цьому не надає ухвали про накладення арешту на ділянку чи врожай», — повідомив адвокат.

Днями історія перетекла в справжній блокбастер з погонями по полях.

«4 липня 2019 р. ввечері прокурор Басік, перебуваючих у попередній змові з заступником начальника Дніпрорудненського відділу намагався зробити провокацію. Так, заступник начальника райвідділу намагався запевнити фермера у тому, щоб той косив власний врожай вночі, коли не патрулює поліція. Фермер звісно не став співпрацювати з «новим другом». І ввечері, коли залишав поле, побачив особистий транспорт прокурора перед полем! Причини свого нічного перебування на полі прокурор пояснити не зміг. А в кущах разом з прокурорами перебував особовий склад райвідділу разом з тим самим заступником, оперативними співробітниками зі зброєю на двох машинах», — поділився адвокат.

Він додав, що 05.07.2019 р. слідча суддя відмовила в задоволенні клопотання про накладення арешту на техніку.

За словами адвоката, так себе ведуть прокурори, які розуміють невідворотність звільнення, намагаються заробити грошей за рахунок тиску на бізнес.

Станіслав Гришин з колегами звернувся до керівників правоохоронних органів прокуратури та поліції негайно зупинити незаконні дії своїх підлеглих.

Читати за темою: Рейдерів покривають представники держорганів — Михайло Апостол

Виконано за допомогою Disqus