Полтавський КХП збільшив прибуток уп’ятеро

23 жовтня 2015 125 0
Полтавський КХП збільшив прибуток уп’ятеро
Рoltava.toПолтавський КХП збільшив прибуток уп’ятеро

ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» вийшов на високі показники виробництва протягом 9 місяців цього року.

Про це заявив виконувач обов'язків директора ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» Гліб Ульяненко, пише прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства України.

Як зазначається у повідомленні, таких результатів удалося досягти попри складний фінансовий стан та недостатність власних обігових коштів.

«За результатами 9 місяців 2015 р. чистий дохід від реалізації продукції, товарів та послуг склав 30 млн грн, що у 2,3 рази більше ніж у відповідний період минулого року», — сказав він.

Гліб Ульяненко повідомив, що валовий прибуток забезпечено на рівні 8,1 млн грн зі зростанням, порівняно з 2014 р. у 4,7 разів.

«Ця динаміка підтверджує, що підприємство має високий потенціал та за умови ефективної організації здатне працювати прибутково. Особливо з урахуванням того, що Полтавщина посідає 3 місце в Україні за показниками виробництва валової продукції у сільському господарстві, велика частка якої належить зерновим», — підкреслив він.

Також він додав, що разом із тим подальше зростання підприємства стримується зношеним обладнанням. Частково воно було оновлено у 2014 р., проте велика його частка досі майже непридатна для використання. Вихід із ситуації — прозора та конкурентна приватизація.

«Навіть якщо нам допоможе державний бюджет або міжнародні фінансові установи, це буде разовий транш, який не зможе кардинально змінити ситуацію на підприємстві. Модернізація потребує системних інвестицій. Отже зі свого боку ми виступаємо з пропозицією дати старт приватизації комбінату, але не як виробничого майданчика для нових проектів, а як готового і діючого зернового бізнесу. Отже наразі перед топ-менеджментом стоїть головне завдання — збільшувати прибутковість та інвестиційну привабливість підприємства», — резюмував Гліб Ульяненко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою