На Вінниччині буревій знищив 7 тисяч га посівів

15 липня 2019 3056 0
На Вінниччині буревій знищив 7 тисяч га посівів

Майже 7 тис. га вирощеного врожаю пошкоджено стихією у Вінницькій області. У Могилів-Подільському районі епіцентр буревію з грозою припав на поля фермерського господарства «Агрошанс» села Кричанівка. Повідомляє golos.com.ua.

«Сусідів із сіл Сугаки, Тропова тільки трохи зачепило, а в нас страшно на поле дивитися. Майже увесь горох на землі. Прибило пшеницю, навіть кукурудза і соняшник не встояли. Загалом пошкоджено приблизно 60% поля», — розповів керівник господарства Олексій Боднар.

За словами заступника керівника управління регіонального розвитку Могилів-Подільського району Василя Козачка, так само значної шкоди завдано господарствам у селах Вендичани, Сліди, Кукавка, Шендерівка.

«Де є можливість, зернові спробують «підняти», щоб хоч якусь дещицю врожаю врятувати. Про бобові не йдеться. Певне, правильне рішення — дискувати такі ділянки. До речі, саме так роблять уже в окремих господарствах. Не можна допустити, щоб ґрунт, як кажуть, засклепило. Подрібнити полеглі рослини, заробити рештки... Восени за такий попередник озима пшениця спасибі скаже», — зауважив Василь Козачок.

Аграрії можуть зіткнутися із ще однією проблемою. Фахівці припускають, що декому, очевидно, доведеться повертати отримані бюджетні кошти. Адже держава частково компенсує витрати на придбані матеріальні ресурси за умови, що господарство прозвітує про вирощений урожай. А якщо нічого збирати...

Загалом на Вінниччині стихія пошкодила вирощений урожай майже на 7 тис. га. Таку інформацію поширив обласний Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів. Це вже вдруге стихія накриває поля частини регіону.

Нагадаємо, на Вінниччині негода пошкодила 600 га кукурудзи

Виконано за допомогою Disqus