Електронна ідентифікація овець та кіз запрацює в Україні з 2022 року

25 липня 2019 63 0
Електронна ідентифікація овець та кіз запрацює в Україні з 2022 року
Kurkul.comЕлектронна ідентифікація овець та кіз запрацює в Україні з 2022 року

Починаючи з 2022 року в Україні запрацює електронна ідентифікація овець та кіз. Так, 5 липня набрав чинності наказ Мінагрополітики від 22 травня 2019 р. №263 «Про затвердження Змін до Порядку ідентифікації та реєстрації овець і кіз»після його офіційного опублікування у виданні «Офіційний вісник України» № 51. Про це повідомляє agro-yug.com.ua.

До цього часу планується організувати забезпечення власників тварин електронними бирками належної якості, внести до інформаційної бази даних Єдиного державного реєстру тварин зміни, що дозволять фіксувати код електронного ідентифікатора та налагодять обмін даними між програмами управління тваринницькими підприємствами та Реєстром тварин.

Електронні бірки будуть запроваджені лише на поголів’ї приплоду овець та кіз, народжених у 2022 р. Заміна вже встановлених на тварин звичайних пластикових на бірки із радіочастотним ідентифікатором не передбачається.

Ручні та стаціонарні сканери для зчитування електронних маркерів є універсальними засобами для розпізнавання будь-якого електронного ідентифікатора для тварин.

  • Електронна ідентифікація овець та кіз забезпечить:
  • полегшене проведення ветеринарно-санітарних заходів щодо попередження (профілактики), лікування та ліквідації інфекційних, інвазійних і незаразних хвороб;
  • достовірною інформацією про овець та кіз державні органи і власників/утримувачів тварин ;
  • інтеграцію до загальноєвропейського ринку тваринницької продукції;
  • контроль за ветеринарно-санітарним станом, якістю й походженням продукції тваринництва.
Виконано за допомогою Disqus