Вінницький виробник креветок перейшов на сонячну енергію

30 липня 2019 1156 0
Вінницький виробник креветок перейшов на сонячну енергію

Єдина в Україні ферма з вирощування тихоокеанської королівської креветки «Акваресурс +», що розташована у Жмеринці Вінницької області, перейшла на використання «сонячної» електроенергії та опалює виробничі приміщення пелетами з соняшникового лушпиння. Повідомляє vinnitsa.info.

Нагадаємо, підприємство розпочало свою роботу минулого року, розташувалося воно у приміщенні колишньої хутряної фабрики.

Будівля підприємства має три поверхи. Тут встановлене обладнання — великі резервуари, заповнені водою. Робота на підприємстві повністю автоматизована. Креветки потребують догляду і дотримання всіх умов.

Температура у приміщенні завжди повинна триматися на рівні +34 °С, а вода максимально нагадувати морську.

Для енергозабезпечення виробництва «Акваресурс +» придбало генератор на 250 кВт та встановлює сонячні електростанції.

«У листопаді 2018 р. запустили в експлуатацію дахову СЕС потужністю 600 кВт, зараз будуємо наземну сонячну станцію потужністю 200 кВт. Вироблена станціями електроенергія дозволить покрити до 25% енергопотреб підприємства», — розповів директор підприємства Петро Гижко.

Для опалення приміщень «Акваресурс +» купив українські твердопаливні котли, які працюють на пелетах з соняшникового лушпиння та деревини. 

Виконано за допомогою Disqus