ДБР перевіряє причетність прокурора до продажу арештованого врожаю

31 липня 2019 325 0
ДБР перевіряє причетність прокурора до продажу арештованого врожаю
ДБР перевіряє причетність прокурора до продажу арештованого врожаю

Сьогодні у місцевій прокуратурі, двох відділах поліціі Дніпропетровської області, а також на товарній біржі проводять обшуки. Причина яких перевірка незаконного продажу через товарну біржу посівів сільгоспкультур на 420 га землі, на які суд наклав арешт. До цього може бути причетний один з прокурорів. Про це повідомила перший заступник керівника Державного бюро розслідувань Ольга Варченко на своїй сторінці у Facebook.

«Прокурор знехтував рішенням суду щодо цього майна, у якому чітко вказано, що арешт має на увазі цілковиту заборону будь-кому розпоряджатися цими посівами у будь-який спосіб до оприлюднення остаточного рішення у кримінальному провадженні», — повідомила Ольга Варченко.

Вона зазначає, що прокурор особисто уклав угоду купівлі-продажу з фізичною особою й продав заарештовані посіви за 882 тис. грн. Арешт на посіви суд наклав за клопотанням цього ж прокурора.

У разі доведення провини прокурора, йому загрожує санкція частини 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Виконано за допомогою Disqus