Фермер з Миколаївщини поверне державі 220 га землі

10 серпня 2019 1698 0
Фермер з Миколаївщини поверне державі 220 га землі

На Миколаївщині лікувальний заклад незаконно передав в суборенду фермерському господарству 220 га землі. Про це повідомила прес-служба Первомайської місцевої прокуратури.

Господарським судом Миколаївської області 6 серпня 2019 р. було відкрите провадження у справі за позовом Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області в інтересах держави у особі Головного управління Держгеокадастру у області до Первомайської центральної районної лікарні та фермерського господарства про визнання недійсним договору про спільний обробіток землі та повернення земель площею 220 га вартістю майже 12 млн грн. 

Установлено, що у 2014 р. Головним управлінням Держгеокадастру в області надано Первомайській центральній районній лікарні зазначені земельні ділянки для ведення підсобного сільського господарства. Однак, лікарня фактично таку діяльність не здійснювала та не мала матеріальних та фінансових можливостей займатись цим господарством.

Натомість, лікувальний заклад вже втретє уклав незаконний договір нібито про спільний обробіток землі, згідно якого фермерському господарству фактично передано у суборенду вказані землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва з метою отримання прибутку, що є фактичною зміною виду цільового використання орендованих земель та порушенням умов договору.

Зазначене і стало підставою для звернення прокуратури з позовом до суду.

Читати за темою: Зеленський пообіцяв провести земельну реформу цього року

Виконано за допомогою Disqus