В Україні цього року знищили 170 тисяч свиней через АЧС — Лапа

14 серпня 2019 50 0
В Україні цього року знищили 170 тисяч свиней через АЧС — Лапа
В Україні цього року знищили 170 тисяч свиней через АЧС — Лапа

Через АЧС цього року в Україні знищили 160-170 тис. свиней. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, передає agro-yug.com.ua.

Читати за темою: Майкл Баттон: АЧС — вірус, від якого немає імунітету

«У нас у минулому році вже спостерігалось  зменшення кількості АЧС. Загалом по Україні зі 163 у 2017 р. до 145 випадків у 2018 р. І в цьому році десь в понад два рази ми маємо динаміку зниження. Але, все одно вірус час від часу дає про себе знати в домогосподарствах населення і на товарних фермах», — зауважив Володимир Лапа.

За його словами, однією з проблем в боротьбі з вірусом африканської чуми свиней є відсутність вакцини. Тому господарства вимушені боротися шляхом підвищення біобезпеки на фермах.

Щодо законодавчих норм, які мають бути прийняті в державі для боротьби з вірусом, голова Держпродспоживслужби назвав виплату компенсацій за знайденого зараженого кабана.

Він також додав, що крім цього стоять питання утилізації, питання контролю при перевірках.

«Вже близько 30-40% всіх рішень, які треба було прийняти, вони вже схвалені і на рівні Верховної Ради, і на рівні Кабінету Міністрів, і на рівні Міністерства. Зараз деякі ще ключові питання очікують на схвалення Верховною Радою, і тут нам важко вже на виконавчому рівні робити», — зазначив голова відомства.

Виконано за допомогою Disqus