АФЗУ вимагає оголосити 2016 р. Роком сімейної ферми

29 жовтня 2015 79 0
АФЗУ вимагає оголосити 2016 р. Роком сімейної ферми
Roundupcancers.comАФЗУ вимагає оголосити 2016 р. Роком сімейної ферми

Асоціація фермерів та землевласників України вимагає від Уряду оголосити 2016 р. Роком сімейної ферми і прийняти конкретні кроки.

Про це заявив під час німецько-українського агрополітичного діалогу президент Асоціації фермерів та землевласників України (АФЗУ) Іван Томич, пише сайт ВГО «Союз учасників СОК України».

«Україна може мати 100 тис. сімейних фермерських господарств у 2016 р. У центральному бюджеті України і в обласних бюджетах повинна з’явитися стаття про підтримку розвитку сімейних фермерських господарств у загальній сумі до 1 млрд грн на рік. І тоді, за підрахунками фахівців АФЗУ, Україна буде мати до кінця 2016 р. до 100 тис. сімейних фермерських господарств, а до 2025 р. – до 160 тис», — наголосив він.

За його словами, сучасне українське фермерство у переважній більшості є сімейним господарством і спільно с особистими селянськими господарствами виробляють від 60% до 90% сільськогосподарської продукції, у залежності від її видів.

«Але незважаючи на це, Україна за четверть століття надзвичайно багато втратила у сфері подолання бідності і успішного розвитку заможного життя українських селян», — переконаний експерт.

На його думку, це є результатом відсутності стратегії розвитку аграрного сектору економіки України і як наслідок цього – відсутність чіткого напрямку у побудові нового устрою, нової якості розвитку сільської місцевості.

«Асоціація фермерів та приватних землевласників сьогодні чітко заявляє і ставить питання перед Урядом і перед Коаліцією: часу немає на роздуми, на дискусії і на безпредметні експеременти. Необхідно результативно діяти і повертати довіру суспільства. У першу чергу це прийняття законів про розвиток та підтримку сімейних фермерських господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів», — резюмував Іван Томич.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою