Білорусь обмежила ввезення свинини зі Львівщини

26 серпня 2019 88 0
Білорусь обмежила ввезення свинини зі Львівщини
pixabay.com

Білорусь обмежує ввезення свинини зі Львівської області України через АЧС. Про це повідомило білоруське інформагентство БЕЛТА

«Білорусь вводять тимчасові обмеження на ввезення з українського регіону живих свиней, зоопаркових та циркових тварин сприйнятливих видів, свинини (в тому числі м’яса диких кабанів) та іншого харчового свинарського сировини, а також продуктів їх переробки, шкіряної, рогокопитної і кишкової сировини, щетини, мисливських трофеїв, отриманих від тварин сприйнятливих видів, іншої продукції. Всі раніше видані дозволи на ввезення цих товарів із Львівської області до Білорусі скасовуються», — йдеться у повідомленні.

Тим часом, через спалах АЧС на свинофермі ТОВ «Галичина-Захід», що неподалік від села Кавське на Львівщині, всіх свиней на фермі, а їх понад 90 тис. доведеться знищити.

«Здійснюється план заходів з ліквідації та недопущенню розповсюдження збудника АЧС, на місці створено 4 пости поліції та 2 дезінфікуючі пости від Держпродспоживслужби, працівниками ТзОВ «Галичина Захід» проводяться роботи по влаштуванню під’їздів та котлованів для утилізації туш свиней, від ДСНС встановлено два намети «Гранд», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus