Підвищити врожайність в 4 рази дозволить проект меліорації земель

28 серпня 2019 86 0
Підвищити врожайність в 4 рази дозволить проект меліорації земель

Проект меліорації земель дозволяє підвищити врожайність в 4 рази. Про це розповів керівник проектів компанії HarvEast Ігор Єрмолаєв в черговому випуску проекту «Smart Field 2.0: HarvEast: Інновації з усього світу для підвищення врожайності» на Latifundist.com.

«У Херсонській області під поливом знаходиться досить велика частина сільгоспземель. Цьому сприяє інфраструктура, яка добре збереглася ще з радянських часів. У Донецькій же області, де працює HarvEast, вона вся зруйнована. Для запуску пілотного проекту ми понад рік шукали об'єкт для її відновлення. І нарешті, в 2017 р. запустили перші дві дощувальні машини американського виробника Valley, які обробляють 350 га», — розповів фахівець.

Ігор Єрмолаєв, керівник проектів

За його словами, перший етап впровадження зрошувальних систем обійшовся HarvEast в середньому від $2,5 тис. до $ 3 тис./га з урахуванням інвестицій в необхідну для поливу інфраструктуру. Через рік компанія збільшила площі під зрошенням на 740 га., в 2019 р. — ще на 500 га. Таким чином, сьогодні поливом забезпечено практично 1 600 га оброблюваної землі.

В найближчі роки агрохолдинг планує розширити зрошувані поля до 5 тис. га.

Під поливом в HarvEast наразі знаходяться насінницькі ділянки гібридизації соняшнику і кукурудзи. Тут же вирощують елітне насіння пшениці, гороху, ріпаку та інших культур. Тим самим, компанія закриває власні потреби в посівному матеріалі, а також надає послуги з вирощування ряду світових компаній.

Виконано за допомогою Disqus