В Україні змінять законодавство щодо крафтового виробництва харчових продуктів

27 вересня 2019 1184 0
В Україні змінять законодавство щодо крафтового виробництва харчових продуктів
vidviday.ua

Зміни до законодавства щодо вимог якості й безпечності виробництва крафтових харчових продуктів готові та найближчим часом будуть затверджені. Про це сказав генеральний директор директорату безпечності та якості харчової продукції Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Микола Мороз. Повідомляє AgroPolit.com з посиланням на Укрінформ.

«Коли ухвалювали закон про основні вимоги щодо якості та безпечності харчовох продукції, було закладено таку норму, що методичні рекомендації затверджує Міністерство охорони здоров'я. Але МОЗ вважає нетиповим для себе те, що в законі записано, що вони мають написати вимоги до виробництва. Тому ми підготували внесення змін у законодавство про методичні рекомендації, шоб ця функція була у міністерства, яке відповідає за формування політики в сфері безпечності харчової продукції. Це сутєво спростить затвердження методичних рекомендацій і дозволить перекласти частину роботи на профільні асоціації, а не на державу. Вже готові зміни до закону, які, напевно, найближчим часом будуть прийняті», — сказав Микола Мороз.

За його словами, крафтове виробництво є перспективною справою, бо воно має не лише економічний, а й соціальний ефект, впливає і рівень навантаження на довкілля. Але, за словами посадовця, не повинна ставати компромісом безпечність продукції.

«Коли ми говоримо про крафтове виробництво, ми маємо розуміти, що повинні забезпечити різноманітність вибору харчування для споживача, і це теж функція малих виробників, тому що великі промислові виробники орієнтовані на досить обмежений сегмент продукції. Малий виробник може бути саме цим рушієм, який дасть змогу споживачу отримувати корисну й різноманітну їжу», — наголосив Микола Мороз.

Читати за темою: Олександр Романов: Українські козячі сири мають шанс вийти на міжнародний ринок

Виконано за допомогою Disqus