Інвестиції у виробництво вівсяного молока окупляться протягом трьох років

5 жовтня 2019 564 0
Інвестиції у виробництво вівсяного молока окупляться протягом трьох років
agronews

Рослинне молоко може стати повноцінним замінником коров’ячого. На українському ринку у цій продукції наразі майже немає конкурентів. Як стверджують експерти, інвестиційні витрати на створення виробництва рослинного молока окупляться протягом трьох років. Повідомляє Pro-Consulting.

Наразі рослинне молоко користується все більшим попитом на українському і світовому ринках. Це пов’язано з поширенням ідей вегетаріанства, здорового способу життя і правильного харчування, до того ж, збільшується кількість українців, які страждають непереносимістю лактози. Для всіх цих людей рослинне молоко може стати повноцінним замінником коров’ячого.

За останні п’ять років обсяг продажів рослинного молока в світі збільшився більш ніж на 61%, тоді як реалізація коров’ячого молока скоротилася на 15%. Вже недалекий той день, коли рослинний продукт стане популярнішим справжнього молока.

Як стверджують експерти, вартість створення виробництва рослинного молока становить $75 тис., з яких 76% призначені для придбання обладнання.

Згідно з розрахунками, виконаними в рамках бізнес-плану організації виробництва вівсяного молока, щорічна виручка створеного підприємства складе близько $145 тис. При рентабельності продажів в 20-22%, чистий прибуток буде не менше $25 тис. на рік. Тож, згідно підрахунків,  що всі інвестиційні витрати на реалізацію даного проекту окупляться протягом трьох років.

Читати за темою: В Україні змінять законодавство щодо крафтового виробництва харчових продуктів

Виконано за допомогою Disqus