Вартість товарних поросят зросла

10 жовтня 2019 186 0
Вартість товарних поросят зросла
pixabay.comВартість товарних поросят зросла

Зі зростанням цін на ринку живця, вартість товарних поросят також пішла вгору. Якщо деякі репродуктори підняли ціни на 2–6 % порівняно з попереднім місяцем, то окремі додали понад 10 %. Такі дані наводять в Асоціації «Свинарі України» за результатами щомісячного моніторингу в цьому сегменті.

Серед причин такого здорожчання — раптове підвищення закупівельних цін на свиней забійних кондицій унаслідок обмеженої пропозиції живця в західних та південних регіонах України. Як зазначають постачальники, попит на таких тварин із боку відгодівельників октивізуєтьмя саме восени, коли вони розпочинають відгодівлю тварин до зимових свят.

«Найчутливішими до змін залишається категорія поросят вагою 20–30 кг, тоді, як ціни на тварин масою 10–15 кг залишилися відносно незмінними: 145 грн/кг у середньому чи 125–200 грн/кг», — йдеться в повідомленні аналітичного відділу Асоціації.

Водночас, оператори зазначають, що причиною млявої зміни нижнього порогу цін залишається досить активна конкуренція між репродукторами на тлі обмеженого попиту на товарних поросят із боку відгодівельних підприємств.

Виконано за допомогою Disqus