Найбільшим попитом на ринку користуються термінальні поросята

19 червня 2019 488 0
Найбільшим попитом на ринку користуються термінальні поросята
fermer.blog

Потреби ринку племінних поросят в Україні сьогодні істотно змінилися. Якщо років десять тому був попит лише на чистопородних тварин, то зараз клієнти намагаються придбати готову товарну свинку. Повідомляє fermer.blog.

«Сьогодні найбільший попит — 90% — мають термінальні тварини. Для отримання гібридної свинки F1 ми використовуємо материнські лінії порід велика біла та ландрас. А вже для отримання високоякісного товарного поголів'я м'ясної свинки F1 покриваються термінальним кнуром, що дозволяє отримати максимальний ефект гетерозису на відгодівлі», — розповів директор ТОВ «Селекційний центр свинарства» Євген Криворот.

Наразі центр селекції вирощує близько 1,3 тис. голів основних свиноматок (по 600 голів великої білої і ландрас, а також 100 голів — для отримання термінальних кнурів) і близько 12 тис. — загального поголів'я. З них на відгодівлі — понад 6 тис. голів свиней.

Поняття «термінальний» або «батьківський» кнур почало фігурувати в Україні з початку 2000 р. і є наразі дуже популярним.

Термінальний кнур — це тварина, яка використовується як батьківська форма для виробництва високопродуктивного товарного молодняку. Потомство цієї тварини гарантовано повинно виявити ефект гетерозису за відгодівельними та м'ясними якостями.

Читати за темою: Kurkul.сom запускає довідник порід тварин

Виконано за допомогою Disqus