На Запоріжжі судитимуть директора с/г підприємства за розтрату майна на 3 млн грн

21 жовтня 2019 96 0
На Запоріжжі судитимуть директора с/г підприємства за розтрату майна на 3 млн грн
pixabay.com

До суду скеровано обвинувальний акт відносно директора сільгосппідприємства за розтрату майна на суму майже 3 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

«Під процесуальним керівництвом прокурорів Веселівського відділу Мелітопольської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у формі складання обвинувального акту відносно директора сільськогосподарського державного підприємства, розташованого на території с.Таврія Веселівського району Запорізької області», — йдеться у повідомленні.

Відповідно до обвинувального акта вказана особа обвинувачується у розтраті майна зазначеного підприємства на суму майже 3 млн грн у першій половині 2016 р.

Зазначається, що під час досудового розслідування дії директора підприємства кваліфіковані за ч.5 ст.191, ч.2 ст.382, ч.1 ст.388 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; невиконання судового рішення; незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації).

Вказаній особи загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі вказаний обвинувальний акт скерований до суду для розгляду.

Читати за темою: Фермер сплатив 2 млн грн за незаконне використання землі

Виконано за допомогою Disqus