Ліквідація Аграрного фонду коштуватиме 5 млрд грн бюджетних коштів — фермери

28 жовтня 2019 145 0
Ліквідація Аграрного фонду коштуватиме 5 млрд грн бюджетних коштів — фермери
agrofond.gov.uaЛіквідація Аграрного фонду коштуватиме 5 млрд грн бюджетних коштів — фермери

Фермери відреагували на заяву міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова про можливу ліквідацію ПАТ «Аграрний фонд». Понад 300 аграріїв звернулися до нього із відповідним зверненням. Про це повідомляє прес-служба Аграрного фонду.

«Сподіваємося, пане міністре, на ваше мудре державницьке рішення. Адже в разі пропонованої вами ліквідації Аграрного фонду, або українське село наступної весни не посіється, або ви мусите закласти в Державний бюджет України «зайві» 5 млрд грн для кредитної підтримки села. Наскільки нам відомо, в проекті Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», такої суми не передбачено», — йдеться в заяві фермерів.

Вони наголошують, що вже 5 років поспіль отримують кредитну допомогу від Аграрного фонду.

«Ми добре пам’ятаємо 2015 р. коли через важку кризу, спричинену війною, банки майже не кредитували агровиробників. Якби не робота Аграрного фонду, що надав майже кожну другу гривню кредитної підтримки аграріям — Україна могла б і не посіятися тієї весни. І не зібрати врожаю», — нагадали фермери.

Також вони додали, що жоден банк наразі не фінансує фермерів у прифронтовій зоні. Це робить лише ПАТ «Аграрний фонд».

Тож фермери заявили, що чекають на публічне спростування заяви про ліквідацію держпідприємства, інакше погрожують прийти до Кабінету Міністрів «з вилами».

Нагадаємо, Тимофій Милованов 24 жовтня звільнив голову голову правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрія Радченка.

Виконано за допомогою Disqus