Чи існує ідеальний ґрунт та як керувати його родючістю — у Києві пройде триденний тренінг

30 жовтня 2019 67 0
Чи існує ідеальний ґрунт та як керувати його родючістю — у Києві пройде триденний тренінг

В Києві 17-20 грудня відомий американський агроексперт Ніл Кінсі проведе триденний тренінг під час конференції «Точне ґрунтознавство та управління зональністю полів». Під час якого розповість чи існує ідеальний ґрунт та як керувати його родючістю.

За підручниками з ґрунтознавства ідеальний ґрунт складається на 50% з твердих часток (45% мінералів і 5% органічної речовини) і на 50% з порожнин (25% повітря і 25% води). Проте, на думку мікробіолога-ґрунтознавця Вільяма А.Альбрехта, ідеальний ґрунт — це чистий гумус. Звісно, такого не існує. Але чим краще ґрунт наближений за своїми компонентами до гумусу, тим родючішим він буде.

Відомий американський агроексперт Ніл Кінсі у своїй книзі «Практична агрономі Ніла Кінсі» записав власний рецепт ідеального ґрунту, складений на основі багаторічного практичного досвіду.

Ось його інгредієнти:

  • мінерали — 44-45%;
  • поровий простір — 50% (25% — води, 25% — повітря);
  • вміст гумусу — 5,1%;
  • рівень pH — 6.3;
  • ємність катіонного обміну — 12.

Однак у типових підручниках немає одного рецепта, як допомогти ґрунтам, котрим не вистачає певних складових. Експерти сходяться на тому, що будь-який ґрунт можна наблизити за показниками до ідеального за допомогою правильного розуміння повної обмінної ємності (ПОЄ) та відсотків насичення основами.

Якщо бажаєте дізнатися більше, 17-20 грудня Ніл Кінсі в Києві проведе триденний тренінг під час конференції «Точне ґрунтознавство та управління зональністю полів». Концепції побудови високої родючості та якості ґрунтів, важливість якісного аналізу ґрунту та інтерпретації його результатів. Ці та багато інших тем буде розкрито під час заходу для агровиробників.

Виконано за допомогою Disqus