Протести фермерів та будівельників у Нідерландах паралізували рух країною

31 жовтня 2019 33 0
Протести фермерів та будівельників у Нідерландах паралізували рух країною
comments.ua.Протести фермерів та будівельників у Нідерландах паралізували рух країною

Масові протести фермерів і будівельників у Нідерландах призвели до багатокілометрових заторів на автомагістралях країни. Про це повідомляє comments.ua.

Учасники протестів стягнули на дороги сільгосптехніку, екскаватори та будівельні крани. Відзначається, що затори навколо столиці Нідерландів — Гааги — мають протяжність в 380 км.

Це вже п'ята хвиля протестів в Нідерландах. Фермери висловлюють незгоду з судовим рішенням щодо зайвих викидів азоту в навколишнє середовище. Фермерів і будівельників звинувачують у порушенні екологічних норм. 

Аграрний сектор і будівництво вважаються галузями, які є найбільшими джерелами викидів. Проте багато хто переконаний, що їх звинувачують несправедливо і виступають за розширення проблеми на все суспільство. 

Влада країни працює над вирішенням обмеження викидів і має намір у майбутньому запропонувати дотації і субсидії виробникам тваринницької продукції.

Нагадаємо, на початку жовтня фермери на тракторах вирушили в Гаагу. Коли місто стало у заторах, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте звернувся до фермерів із закликом дотримуватися порядку.

Виконано за допомогою Disqus