Назвали причини зростання цін на українську кукурудзу

7 листопада 2019 2522 0
Назвали причини зростання цін на українську кукурудзу
Kurkul.com

Експортні котирування на українську кукурудзу минулого тижня продовжили зміцнюватися. Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на канал Refinitiv Agriculture в Telegram.

Найбільш істотне зростання відзначається для форвардних поставок. Підставою для цього стало зростання цін на кукурудзу з інших країн і очікування активізації зовнішнього попиту.

Згідно з повідомленням, невизначеність політики Аргентини щодо експорту зернових стала причиною зростання пропозицій на зерно з Південної Америки, слідом за чим послідувало зміцнення котирувань на українську кукурудзу — до $168-170 /т на базисі FOB Одеса в порівнянні з $164-168/т минулого тижня.

«Оператори українського ринку більш стримані в оцінках врожаю кукурудзи в Україні в поточному сезоні в порівнянні з минулим рекордним роком. Це змушує постачальників підвищувати рівні пропозицій. Небажання трейдерів продавати за низькими цінами, а також питання складної логістики підтримує ціни на базисі СРТ-Одеса на рівні $156-157/т », — вказали аналітики.

Читати за темою: Ціни, урожай, стан посівів і прогнози виробництва кукурудзи у 2019 році

За їх словами, українські експортери очікують активізації попиту на кукурудзу в період січень-березень, що стало причиною різкого зміцнення форвардних котирувань — вище $175/т FOB Одеса і $165 за т СРТ Одеса.

«Попит з боку Китаю, Ірану та Південної Кореї може надати істотну підтримку ринку», — вважають трейдери.

Нагадаємо, що Kurkul.com проводить опитування серед учасників ринку щодо пропозиції компанії Corteva продавати насіння Pioneer у товарний кредит.

Ми пропонуємо вам розповісти, за яких умов ви згодні будете купувати насіння Pioneer у кредит.

Виконано за допомогою Disqus