Ціни на живця свиней стабілізувалися

8 листопада 2019 43 0
Ціни на живця свиней стабілізувалися
pixabay.comЦіни на живця свиней стабілізувалися

У першій декаді листопада ціни на ринку живця свиней дещо стабілізувалися. Як і тижнем раніше, свинину живою масою від промислового виробника закуповували по 44-46 грн/кг, а середньоринкова ціна склала 45,25 грн/кг. Про це повідомляють аналітики Асоціації «Свинарі України».

Протягом 45-го тижня більшість товарних партій реалізували за ціною попереднього тижня, проте частина постачальників живця скорегували котирування на 0,25-1 грн/кг. При цьому, перегляд цін був як у бік пониження, так і в бік підвищення.

З іншого боку, очікуване виробниками подорожчання не відбулося. Переробники зауважують, що пропозиція свиней забійних кондицій є достатньою, тоді як сезонне послаблення збуту окремих операторів було більшим за очікуване, в тому числі через посилення конкуренції в секторі.

М’ясопереробники відзначають, що послаблення цін закупівлі не стимулює збут, а споживач «відволікається» на альтернативні види білку — рибу, гриби, дешевше м'ясо птиці, в тому числі домашнє.

З огляду на це, більшість переробників вважає, що ціни закупівлі мають консолідуватися в межах вужчого цінового коридору, а середньоринкова позначка наступного тижня має наблизитися до 44 грн/кг.

Не зважаючи на це, частина переробників незабаром очікує пожвавлення на ринку живця у зв’язку з формуванням запасів сировини для виробництва м’ясних виробів та делікактесів до зимових свят.

Так, традиційно активізація на ринку живця відбувається у кінці листопада-на початку грудня. Проте окремі закупівельний сумніваються у тому, що відновлення цін буде дуже відчутним та тривалим, оскільки практика формування морожених запасів, на їх думку, втрачає популярність серед операторів сектору.

Нагадаємо, що Kurkul.com проводить опитування серед учасників ринку щодо пропозиції компанії Corteva продавати насіння Pioneer у товарний кредит.

Ми пропонуємо вам розповісти, за яких умов ви згодні будете купувати насіння Pioneer у кредит.

Виконано за допомогою Disqus