Зеленський винесе питання продажу с/г землі іноземцям на всеукраїнський референдум

11 листопада 2019 280 0
Володимир Зеленський, президент України
ТСНВолодимир Зеленський, президент України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що питання про дозвіл на продаж землі сільськогосподарського призначення іноземцям та компаніям, які засновані іноземцями винесуть на всеукраїнський референдум. Про це він повідомив у своєму відеозверненні.

«Тому прийнято наступне рішення: між першим та другим читанням у діючий проєкт закону будуть внесені правки, згідно з якими право продавати та купувати землю матимуть лише українські громадяни та українські компанії, засновані українськими громадянами. Іноземці та компанії, які мають серед засновників іноземців отримають право купувати українські земельні ділянки тільки у випадку, якщо на це буде дано згоду народу України на всеукраїнському референдумі. Відповідний пункт буде міститися у закону», — повідомив Володимир Зеленський.

Читати за темою: Ми хочемо інвестувати в українську землю — фермер з іноземними інвестиціями

Президент додав, що найближчим часом Верховна Рада завершить роботу над запровадженням механізму загальноукраїнського референдуму, а українці отримають право вирішувати важливі питання шляхом участі у таких голосуваннях.

Володимир Зеленський вважає, що питаннями ринку сільськогосподарських земель часто маніпулюють деякі політики, яким «не вигідно надавати українцям право володіти землею».

Нагадаємо, в Національному банку вважають земельну реформу одним із чинників для швидшого зростання економіки, умовно на 7% у рік.

Виконано за допомогою Disqus