Я мрію щоб в Україні з’явилися іноземні фермери — Мотузко

7 листопада 2019 107 0
Дмитро Мотузко,  співзасновник компаній з сільгоспвиробництва, логістики та переробки
Kurkul.comДмитро Мотузко, співзасновник компаній з сільгоспвиробництва, логістики та переробки

В Україну потрібно запускати будь-який капітал. Про це заявив співзасновник компаній з сільгоспвиробництва, логістики та переробки Дмитро Мотузко, під час земельного віче у Києві.

Організатор — радник прем’єр-міністра, депутат парламенту 8-го скликання Олексій Мушак та AgroPolit.com, Latifundist.com, Kurkul.com.

«Якщо говорити про Прибалтику, де була ліберальна земреформа, то там 15% дійсно купили іноземці. При цьому, чималу частку становили реальні фермери. Ви знаєте, я мрію, щоб в Україні з'явилися німецькі, чеські фермери, або навіть китайські фермери. Нехай їдуть. Ці люди швидко стануть українцями, через пару поколінь», — заявив він.

За його словами, якщо зайде спекулятивний капітал в країну — це буде сигнал інвестору, що ризики прийнятні. За спекулятивним капіталом в землю, він піде в інші активи. Після цього піде системний капітал.

«Нам постійно кажуть, що в країну зайде спекулятивний капітал. Я вважаю, що запускати будь-який капітал — треба. Тому що ціною входу — це якраз буде ціна, яку спекулятивний капітал не зможе, і не захоче платити. Я не вірю, що при ціні в $2 тис./га якийсь спекулятивний капітал в нього піде. Тому що він розраховує на капітал, який відрізняється від ринкового», — повідомив Дмитро Мотузко.

Він також додав, що питання обмеження в одні руки — дискусійне. Компанії по 500 тис. га швидше за все розпадуться, не витримавши конкуренції з ефективності із середніми фермерами по 2-3 тис. га.

Нагадаємо, що Kurkul.com проводить опитування серед учасників ринку щодо пропозиції компанії Corteva продавати насіння Pioneer у товарний кредит.

Ми пропонуємо вам розповісти, за яких умов ви згодні будете купувати насіння Pioneer у кредит.

Виконано за допомогою Disqus