Свинарям можуть скасувати сплату ПДВ за знищене через АЧС поголів'я

20 листопада 2019 99 0
Свинарям можуть скасувати сплату ПДВ за знищене через АЧС поголів'я
Kurku.comСвинарям можуть скасувати сплату ПДВ за знищене через АЧС поголів'я

Голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар направила до Мінекономіки звернення щодо скасування податків за знищене поголів'я свиней через африканську чуму свиней. Мінекономіки у свою чергу напрвили його на розгляд до Мінфіну. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький у листі-відповіді, передає прес-служба АТУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що свинарям невигідно повідомляти про спалахи АЧС через податки.

Тарас Висоцький підкреслив, що Мінекономіки підтримує необхідність законодавчого врегулювання питання щодо звільнення від сплати ПДВ операцій, пов’язаних із знищенням товарного поголів’я сільськогосподарських тварин у зв’язку із інфекційними захворюваннями (непереборною силою).

Так, у Мінекономіки звернулися до МІнфіну із пропозицію щодо внесення відповідних змін до статті 189 Податкового кодексу України.

«Звичайно, це не означає, що наша ініціатива буде підтримана також Міністерством фінансів. Адже вони можуть відмовити, надіславши чергову «відписку». Але ми підніматимемо це питання й надалі, на всіх рівнях! Ми не можемо залишити свинарський бізнес, який сьогодні перебуває у вкрай складному становищі через АЧС, один-на-один із проблемою. Ми будемо його захищати», — наголосила Ірина Паламар.

Виконано за допомогою Disqus