Зеленський не буде проводити референдум щодо відкриття ринку землі в Україні — заява

2 грудня 2019 753 0
Зеленський не буде проводити референдум щодо відкриття ринку землі в Україні — заява

У Зеленського завили, що всеукраїнський референдум про створення ринку землі в Україні не потрібен  – виборці дали президенту мандат довіри на реалізацію цієї реформи ще на виборах. Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук під час погоджувальної ради керівників фракцій і груп ВРУ 2 грудня. Повідомляє AgroPolit.com.

Стефанчук вважає, що проводити референдум не має сенсу, оскільки президент України Володимир Зеленський ще на виборах отримав на це згоду українців.

«У програмі президента як один із ключових було вказано пункт про створення ринку землі. З огляду на 73% громадян України, які взяли участь у голосуванні, підтримавши Володимира Зеленського, ми можемо говорити про те, що мандат довіри на реалізацію цього пункту був йому наданий», — сказав він.

За словами першого віцеспікера Ради, він особисто подавав правки до законопроекту щодо ринку землі до другого читання. Вони, підкреслив Стефанчук, покликані унеможливити продаж сільськогосподарської землі іноземним та юридичним особам без проведення всеукраїнського референдуму.

Нагадаємо, в середу, 4 грудня, о 15.30 у приміщенні Верховної Ради відбудеться публічна дискусія щодо запровадження ринку землі.

 

Виконано за допомогою Disqus