Названо найбільших покупців української кукурудзи в жовтні

3 грудня 2019 967 0
Названо найбільших покупців української кукурудзи в жовтні

Найбільшим імпортером української кукурудзи в жовтні 2019 р. став Єгипет, який придбав 530 тис. т продукції. Другу та третю позиції в переліку найбільших споживачів посіли Нідерланди та Іспанія. Повідомляє ІА «АПК-Інформ».

Згідно оперативних даних, Єгипет імпортував практично 530 тис. т кукурудзи, Нідерланди — понад 290 тис. т, Іспанія — близько 275 тис. т, Туреччина — понад 180 тис. т.

«Ключовим ринком збуту, як і раніше, виступають країни ЄС, які за попередніми оцінками в перший місяць 2019/20 МР вже сумарно імпортували майже 1 млн т української кукурудзи. Незважаючи на це, якщо аналізувати обсяги імпорту кожної окремої країни, то в жовтні ц.р. Єгипет став безумовним лідером у рейтингу імпортерів української кукурудзи, істотно випередивши Китай, який поки що займає лише 5 місце», — зазначила керівник відділу зернових і олійних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танська.

Читати за темою: Експорт пшениці з України досяг 13,5 млн тонн

Крім того, експерт повідомила, що, за оперативними даними, за перший місяць сезону-2019/20 Україна експортувала майже 2,3 млн т кукурудзи, що в 1,7 рази перевищує минулорічний показник. Також вона додала, що 23% поставок припадало на єгипетський ринок.

«Рекордний обсяг виробництва кукурудзи в Україні в 2018 р. і другий після нього в поточному році дозволили Україні істотно наростити обсяги експортного потенціалу. Наприклад, у жовтні 2017 р. на зовнішні майданчики було поставлено всього 0,5 млн т кукурудзи, а в жовтні цього року лише в Єгипет був поставлений аналогічний обсяг зернових», — підкреслила Анна Танська.

Виконано за допомогою Disqus