Ціни на пшеницю відновили падіння на світових біржах

5 грудня 2019 1927 0
Ціни на пшеницю відновили падіння на світових біржах
Kurkul.com

Після спекулятивного стрибка, ціни на пшеницю відновили падіння під тиском значної пропозиції на тлі низького попиту. Повідомляє Latifundist.com.

«Не дивлячись на зменшення виробництва, Аргентина в листопаді-грудні істотно збільшить експорт через ймовірне підвищення урядом експортного мита. На кінець листопада експортери законтрактували 9,95 млн т пшениці або 80% від офіційного прогнозу експорту на 2019/20 МР. За оцінками Bolsa de Comercio de Rosario, в грудні країна експортує рекордні 3,63 млн т пшениці, а станом на 27 листопада вже експортовано 976 тис. т пшениці нового врожаю, що на 30% перевищує показник минулого року і на 26% — середній трирічний показник», — наголошується в повідомленні.

Читати за темою: Експорт пшениці з України досяг 13,5 млн тонн

Зазначається, що Індія в 2020 р. збере рекордний урожай пшениці, який на тлі історично великих запасів змусить уряд ввести субсидії на експорт. А Іран вперше за 3 роки вийшов на ринок для закупівлі пшениці й імовірно придбав одне судно російського зерна. 

«Ринок підтримав хороший експорт пшениці з ЄС, який за тиждень склав 227,59 тис. т, а з початку сезону — 11,1 млн т, що на 58% перевищує показник минулого року на цю дату. Додає оптимізму оголошений Алжиром тендер із закупівлі пшениці з поставкою в лютому, де традиційно перемогла французька пшениця», — вказується в матеріалі.

Ціни пропозицій на поставки в грудні російської пшениці з протеїном 12,5% зросли за тиждень до $210-212 за т FOB, тоді як на поставки в грудні-січні української пшениці з протеїном 11,5% залишаються на рівні $205-210 за т FOB.

Виконано за допомогою Disqus