Аграрії Черкащини втратили 40% посівів озимих через посуху

3 грудня 2019 2037 0
Аграрії Черкащини втратили 40% посівів озимих через посуху
Kurkul.comАграрії Черкащини втратили 40% посівів озимих через посуху

Черкаська область стала епіцентром посухи, яка розпочалася ще влітку цього року. Аграрії вже підраховують можливі збитки. Як повідомляє прес-служба обласного департаменту агропромислового розвитку, озимими культурами засіяно лише 57% від плану.

За словами депутата обласної ради Олександра Коваленко, картина на полях невтішна. Ні про який рекордний урожай, схожий на цьогорічний, мова не йде. Посіви, ті, що є — дуже бідні. Очевидно, аграріям доведеться коригувати плани.

«Я посіяв 180 гектарів пшениці, але сходів немає. І така картина у всьому районі. Бачив лише під Черкасами бідненькі сходи. Якщо не станеться диво, то врожаю не буде й близько. Якогось року я посіяв пшеницю аж 20 листопада. Вона проросла на півтора сантиметри і її вкрив сніг. Але на весну була гарна пшениця. Може, й цього року трапиться щось подібне. Бо інакше пропаде», — бідкається фермер Василь Баранюк із села Папужинці Тальнівського району.

Олександр Мегей із села Майданецьке каже, що наступного року ціна на пшеницю буде дуже високою.

Читати за темою: У засуху гібриди кукурудзи Dekalb показали себе краще Pioneer — результати фермера на Сумщині.

«Якщо сходів не дочекаємося, то доведеться сіяти технічні культури — соняшник, сою, кукурудзу. Але соняшник своє відживає», — говорить фермер.

 

Виконано за допомогою Disqus