Третій тиждень поспіль в Україні дорожчає живець свиней

5 грудня 2019 6677 0
Третій тиждень поспіль в Україні дорожчає живець свиней

Передсвяткове подорожчання свинини в Україні триває. Ціни на свиней забійних кондицій зростають вже третій тиждень поспіль. Повідомляє Асоціації «М’ясної Галузі».

Зазначається, що цього тижня середні котирування живця становили 48,27 грн/кг. На наступний тиждень прогнозується подальше подорожчання забійних свиней.

За тиждень середня ціна живця зросла більше, ніж очікувалось. За даними АМГ, зростання становило 2,13 грн — з 46,14 до 48,27 грн/кг живою вагою. Наступного тижня котирування збільшуватимуться, утім, аналітики вважають, що вони не перевищать позначки 49 грн/кг.

«На німецькому ринку продовжується зростання вартості свинини, з попереднього тижня живець в Німеччині подорожчав ще на 3 євроценти до €1,64/кг, що пояснюється збільшенням імпорту та наближенням зимових свят», — йдеться у повідомленні.

Також аналітики зазначили, що у США ситуація з ринком живця гірша, ніж в ЄС чи в Україні. Там середні котирування свиней забійних кондицій цього тижня становили $0,77/кг. Утім, це на 2 центи більше, ніж минулого тижня.

Читати за темою: Живець свиней подорожчав на 4%

 

Виконано за допомогою Disqus