Живець свиней подешевшав на 7% за тиждень

20 грудня 2019 104 0
Живець свиней подешевшав на 7% за тиждень
Kurkul.com

Цього тижня продовжилося зниження цін на свиней забійних кондицій, утім падіння котирувань було більшим, ніж очікували оператори ринку. Середня ціна живця наразі складає 43,63 грн/кг. Це на 6,8% менше, ніж минулого тижня. Повідомляють в Асоціації «Свинарі України».

На останній тиждень року в асоціації прогнозують подальше зниження котирувань — до 41-42 грн/кг.

Причиною такої ситуації на ринку є, зокрема, різке подорожчання свинини в кінці листопада та на початку грудня. Підвищення ціни призвело до зменшення попиту серед роздрібних споживачів.

Читати за темою: Щоденник майбутнього тваринника: як вибрати справу за покликом серця

«У другій половині місяця тиск на ціни закупівлі посилився, ціни пропозиції втратили від 1 до 4 грн за кілограм, а діапазон цін на ринку живця понизився до 42-45 грн/кг. Вітчизняні оператори вважають, що причин такої раптової зміни є декілька», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раптову зміну напрямку руху цін спричинив досить різкий їх підйом на рубежі листопада та грудня. На думку переробників, таке здороження свинини в закупівлі спричинило досить різкий підйом роздрібних цін, що негативно вплинуло на споживчу активність.

«По-друге, менш активною була заготівля м’ясної сировини до зимових свят, тоді як пропозиція свинини у передноворічний період перевищує потреби ринку. Що стосується пропозиції імпортної свинини, то обсяги поставок охолодженої м’ясної сировини з ЄС послабилися, тоді як надходження канадської мороженої свинини протягом листопада, навпаки, пожвавилося. Тож наявність такої пропозиції на ринку, на думку м’ясопереробників, також «збиває цінову температуру» на ринку», — зазначили в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

Виконано за допомогою Disqus