Кількість зернових маршрутних станцій Укрзалізниці зросла вдвічі – Ткачов

9 грудня 2019 86 0
Кількість зернових маршрутних станцій Укрзалізниці зросла вдвічі – Ткачов
Latifundist.com

Протягом 2019 р. Укрзалізниця збільшила кількість маршрутних зернових станцій майже в 2 рази, з 79 ж/д станцій до 154. Таким чином збільшилася кількість елеваторів і агрохолдингів, які отримали можливість формувати маршрутні відправки з зерном. Про це йдеться у блозі експерта у сфері транспортної інфраструктури та логістики Валерія Ткачова «Перевезення зерна залізницею в 2019 р. Підведемо підсумки?» на Latifundist.com.

Як зазначається у блозі, до заслуг нинішнього менеджменту УЗ (прим. ред. — 10 січня 2019 р. Кабінет Міністрів України строком на 3 роки призначив Євгена Кравцова головою правління «Укрзалізниці». Він виконував обов'язки голови правління держкомпанії з 30 березня до 25 травня 2016 р., а також з 10 серпня 2017 р. до січня 2019 р.) також відносять:

  • загальне зростання обсягів перевезення зерна залізницею;
  • впровадження «Укрзалізницею» нового виду перевезення зерна — жорсткими нитками графіка руху або РРМП (Розклад Руху маршрутних поїздів).

У той же час, зазначає експерт, залишається невирішеною проблема рівномірної наявності маршрутних зернових станцій всією територією України. Позитивним сигналом в цьому питанні, можна вважати початок діалогу між менеджментом УЗ, учасниками зернового ринку і УЗА в частині необхідної локації маршрутних станцій.

«Мета цього процесу — забезпечити рівномірне покриття маршрутними станціями зон виробництва зерна (з урахуванням наявності елеваторних потужностей, пропускної спроможності мереж УЗ, обсягу виробництва зерна)», — повідомляється у блозі.

Виконано за допомогою Disqus