Президент закликав парламент невідкладно скасувати соєво-ріпакові правки

18 грудня 2019 1050 0
Президент закликав парламент невідкладно скасувати соєво-ріпакові правки
AgroPolit.com

Президент України Володимир Зеленський закликав уряд та Верховну Раду України невідкладно забезпечити ухвалення закону про підтримку вітчизняного виробника сільськогосподарської продукції та скасування соєвих правок. Про це повідомляє AgroPolit.com з посиланням на прес-службу глава держави.

Під час поїздки Володимир Зеленського до села Красна Слобідка у Київській області аграрії розповіли йому, що через правки про скасування відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку, які були внесені у Податковий кодекс України у 2017 році за сприяння тодішнього народного депутата Віталія Хомутинніка, малі та середні виробники цієї продукції втратили можливість експортувати її та отримувати бюджетне відшкодування ПДВ.

Читати за темою: Соєві правки скасують або відтермінують їх введення — Сольський 

На запитання Президента, чи робиться щось для усунення цієї проблеми, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький повідомив, що у Верховній Раді вже зареєстровано законопроект №2446 «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур». Документ передбачає підтримку для вітчизняної сільськогосподарської продукції, серед іншого щодо виробників сої та ріпаку.

«Ми ж з вами вже зустрічалися кілька разів, ви нам малювали схему, як підтримувати вітчизняного фермера, а про ці правки нічого не казали… Зверніться до Арахамії (голови фракції партії «Слуга Народу» Давида Арахамії. — Ред.), зберіть ключових голів фракцій, щоб проаналізувати всі «продуктові правки» і скасувати ці «соєві правки», — сказав Володимир Зеленський у відповідь.

Виконано за допомогою Disqus