В Україні рекомендують прийняти законопроект щодо розвитку ринку рідких біопалив

19 грудня 2019 78 0
В Україні рекомендують прийняти законопроект щодо розвитку ринку рідких біопалив

Комітет ВРУ з питань екологічної політики та природокористування  підтримав законопроект №2471 від 19.11.2019 щодо розвитку сфери використання рідкого біопалива та рекомендував Парламенту прийняти його у першому читанні за основу. Повідомляє Traktorist.ua.

Прийняття законопроекту дозволить створити дієву законодавчу базу для розвитку конкурентного ринку виробництва і використання біоетанолу та біокомпонентів.

Також це дозволить залучити в Україну нові інвестиції, стимулювати будівництво нових потужностей із виробництва біоетанолу і створити нові робочі місця.

Окрім того, очікується підвищення рівня завантаженості діючих біоетанольних потужностей і збільшення надходження податків до бюджетів різних рівнів.

«Прийняття зазначеного законопроекту — це важливий крок на шляху заміщення нафти і нафтопродуктів, імпорт яких у 2017 р. склав 4,2 млрд доларів, а у 2018 р. — 5,5 млрд доларів. Це навіть перевищує обсяг коштів, витрачених на імпорт газу (3,9 млрд доларів)», — прокоментував  директор Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за заміну обов’язкового ліцензування пального для аграріїв на складах декларуванням.

Виконано за допомогою Disqus