Названо найприбутковіші сільськогосподарські категорії України

21 грудня 2019 848 0
Названо найприбутковіші сільськогосподарські категорії України
Kurkul.com

У ТОП-10 сільськогосподарських категорій за сумарною виручкою минулого року увійшли компанії, які займаються вирощування зернових, бобових культур та насіння. Про це повідомили аналітики системи Youcontrol.

«В тому, що в беззаперечні лідери вийшла категорія «Вирощування зернових, бобових і насіння олійних культур», відіграла роль і кількість компаній, які до неї належать. Так, виручку в понад 420 млрд грн згенерували аж 38 тис. підприємств», — зазначається у повідомленні.

Вказано, що представники цього напрямку заробили приблизно в три рази більше, ніж компанії з дев’яти інших ТОП-агрокатегорій разом узятих.

«На другому місці за обсягом виручки в с/г секторі з величезним відривом від лідерів приблизно в сім разів опинилися підприємства, які вирощують свійську птицю. На третій сходинці розмістилися підприємства, які займаються розведенням свиней», — йдеться в повідомленні.

Експерти наголосили на тому, що Україна має високі конкурентні переваги на світовому ринку через  поєднання чорноземних грунтів з оптимальними кліматичними умовами та значними площами угідь. Другою причиною здатності конкурувати є вигідне положення для експорту у країни Близького Сходу, Африки та Європи.

Читати за темою: Експортні ціни на Чорноморську пшеницю зросли до сезонного максимуму

Виконано за допомогою Disqus